Akıllı Telefonların şarj süresi uzatma

Yazar: ssusar Tarih: 23 Aralık 2013 Pazartesi | 19:08

Şarj Süresi Uzatma


Akıllı Telefonların şarj süreleri nasıl uzatılır haberimizde.

Akıllı telefonların çoğalması ile fiyatlarda düşüyor. Fiyatlarda düştükçe akıllı telefon kullanıcısı çoğalıyor.Haliyle internet kullanıcısı da buda beraberinde telefonlarımızın bataryalarını bir hayli azaltıyor. Beraberinde şarj cihazı ile dolaşmamızı sağlıyor.Batarya ömrünü de bitiyor. Tekerleme gibi oldu ama...  Neyse şimdi nasıl batarya ömrünü uzatırız ona bakalım .

44 yıldır Türkiye'nin elektronik çözüm üreticisi olarak Tunçmatik'in yönetim kurulu başkanı olan "Mehmet Özer" konu ile ilgili açıklama yaptı.

  1. Orjinal Şarj aletleri kullanın.

Batarya ömrünün uzun olmasında büyük rol oynayan şarj aletidir.Her zaman orjinal şarj aleti kullanınız. Çünkü yan sanayi ( çakma ) şarj aletleri gelen akım değeri , güç değeri aynı değildir. Ne kadar birbirine benzeseler de aynı özelliklere sahip değillerdir. Yani ikisini bir aynı kefede tutmayın. Zor durumda kalmadıkça orjinal şarj aletlerinden vazgeçmeyin.

     2.  Şarj doldurmakta dikkat edilmesi gerekenler

Telefon'uzun şarjı tamamen bittiğinde şarj a takın. Batarya zayıf uyarısı uyarısı verdiğinde değil. Tamamen %0 kalana kadar bekleyin. Batarya'nın ömrünü uzatacaktır. Şarj'a takıp %100 olduktan sonra hala şarj da kalması kesinlikle yanlış bir yöntemdir. Çünkü telefon %100 olduktan sonra şarj da kalması aşırı derecede batarya ömrünü bitirir.

     3.  Yarım şarj etmek

Bataryanızı yarım şarj edip çıkarmak'da zararlıdır. Nedeni ise 1. maddede verildiği gibi tekrar yine şarj bitmeden şarja takarsanız batarya ömrünü kısaltırsınız. Mesela diyelim ki acil işiniz çıktı veya elektrikler kesildi, şarj dan çıkardınız. O şarj bitene kadar kullanın daha sonra şarj a takın.

2 yorum:

  1. Hiçbir zaman ne telefon ne de laptop bataryalarını tamamen (%0) şarjsız bırakmak "yanlış" bir harekettir. En kötü içerisinde %5 -%10 şarj kaldığında takmak gerekiyor. Asıl bu şekilde bataryanın ömrünü uzatırsınız. Ayrıca telefon şarj olduktan sonra li-ion bataryalarda elektrik akımını zaten kesiyor. Bu sebeple telefona aşırı derecede zararı yoktur. Fakat telefon şarjda iken telefonu kullanmak bataryanın ömrünü bitirir..

    Nacizane benim yorumumum/tavsiyemdir =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Ancak yapılan araştırmaların sonucu bunu gösteriyor bizde bunu yazdık :)

      Sil

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.