F Klavyenin Faydaları ?

Yazar: ssusar Tarih: 24 Aralık 2013 Salı | 19:27

F Klavyenin Yararları 

Neden F Klavye kullanılır ?

F klavye neden kamu kurumlarında kullanılır ? Neden F klavye kullanılır? Bu gibi soruların cevabı haberimizde.

Resmi gazetede yayınlanan yürürlüğe girmesi ile birlikte 2017 ye kadar bütün kamu kurumları kullanılmaya başlanması bekleniyor. Neden büyük kullanıcıya sahip olan " Q " klavye neden kullanılmıyor diye sorucak olursanız , bunun açıklamasını da yapmışlar.

Q klavye İngilizce ve diğer diller için uygun bir klavyedir. F klavye Türkçe ve Türk yapımı olduğu için harflerin ve kelimelerin harf kullanımına göre yerleştirilmiştir.Parmakların kolay kullanımına göre tasarlanmıştır.En çok kullanılan sesli harfler ortaya yani güçlü parmakların altına yerleştirilmiştir.
Az kullanılan harfler yan taraflara yerleştirilmiştir. Bu şekilde F klavye kullanımı hız , verimlilik , el ve beyin uyumu  , dikkat , zamanı iyi kullanma gibi bir çok faydaları vardır. F klavyede parmakların yerlerini değiştirmeden yazacağınız yazının %55 ni yazabileceginizi belirtti.

Sol el yüzde 49 , Sağ el yüzde 51 kullanıma sahip 

Güneş gazetesi F klavyenin bazı üstünlükleri söyleyerek devam etti , sol elin yüzde 49 nu kullandığımız bu klavyede sağ elin yüzde 51 ni kullanıyoruz. Ek olarak F klavye düşünme , anlama , sorgulama yaratıcılık gibi zihinsel becerileri katkıda sağlanmaktadır.

F Klavye faydaları

2 yorum:

  1. Daha önce de buna benzer haberleri okumuştum. Bir ara F klavyeye geçmeyi denediysem de Q klavyeden bir türlü vazgeçemedim.

    YanıtlaSil
  2. En iyisi hla Q klavye :D

    YanıtlaSil

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.