Telefonunuz Suya Düştüğünde Yapılması Gerekenler

Yazar: ssusar Tarih: 19 Ağustos 2014 Salı | 02:31

Telefon sıvı ile temasında yapılması gerekenler

Telefonum suya düştü ne yapmalıyım?
Merhaba arkadaşlar ,
Bugün sizlere yaz aylarında çok rastlanan telefon kazalarından bahsedeceğiz. Tatile gittiniz ya havuza , ya denize veya herhangi bir yerde telefonunuz su ile temas etti. Saç kurutma makinesi ile kurutur musunuz? İşte bir çok telefon sahibi telefonu saç kurutma makinesi ile kurutuyor ama bu çok yanlış bir davranıştır.
Su geçirmeyen telefon teknolojisi olduğundan bu su geçirmeyen telefonları kullanan bir çok kişi su altında selfie tarzı fotoğraflar çektiğinden diğer su geçiren telefon kullanıcıları bunları kıskanmakta gibi bir şey. Akıllı telefonların en büyük problemleri dokunmatik ekranın kırılması ve sıvı geçirmesidir.
Telefonum su geçirdi yardım

Sıvı temasından sonra ki ilk yardım tedavisi :

Telefon suya düştü diyelim ona göre anlatacağım ( yani en büyük felaket tamamı su ile temas etmiş halde )
Telefonunuzu bir an önce kapatınız. 3-5 saniyenin bile çok çok önemi vardır bu durumda.
Telefonunuzu parçalayın. Parçalayın derken telefonu ikiye bölmeyin sakın. Batarya , SD kart , Sim kart gibi cihazdan ayrılabilecek bütün şeyleri çıkartın ve kurumaya bırakın.
Üzerinde ki sıvıyı alın , vakumlayın.  Eğer vakumlayacak bir şeyiniz yok ise şarj girişi , kulaklık girişi , kart yuvaları gibi girişlerden ağzınız ile vakumlayın.
Cihazınızı daha sonra telefonun içine gömülebilecek şekilde tabağa pirinç doldurup içine batırın. 48 saat içinde bekletin. Biliyorum çok zor geçecek bu 48 saat ( acaba bozuldu mu ? acaba hala çalışıyor mu ) gibisinden. Ayrıca elektronik cihazlar ve çeşitli kimyasal maddeler ile yapılan kurutma işlemi tamamen yanlıştır.
48 saat sonra telefonunuzu tabaktan çıkartın. Dış yüzünde hala sıvı görüyorsanız silin. İçini de bir kontrol edin, eğer içerisinde sıvı olduğunu tahmin ediyorsanız ne olur ne olmaz diye bir gün daha bekletin. Eğer sıvı yok ise telefonu çalıştırın, açın. Şans size güldüyse telefon çalışacaktır.

Bu durumlara hiç düşmemek için kasko yaptırmanızı öneririm. ( Eğer çok değerli telefon olduğunu düşünüyorsanız. ) Bir çok garanti şirketi kullanıcı hatası denerek geri gönderdiği telefonu kasko karşılamaktadır. Poliçe yi imzalamadan önce hangi konularda ne tarz ödemeler yaptığını konuşmayı unutmayın. İyi günler.

2 yorum:

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.