Telefondan en iyi fotograf nasil cekilir

Yazar: ssusar Tarih: 18 Ağustos 2014 Pazartesi | 03:43

Telefondan Kaliteli Fotoğraf Çekme


Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlere Akıllı telefonlarımızdan en iyi şekilde nasıl fotoğraf çekebileceğimizi anlatacağız.
Akıllı telefonunuzu iyi kullanmıyorsanız o telefonun değeri kalmaz. Yani Akıllı telefona gerek yoktur. Elinizde iPhone 5S , Galaxy S5 , Xperia Z2 gibi telefonlar varsa elinizde yani bunlar teknoloji dünyasında amiral gemisi olarak adlandırılıyor. İlla ki bunların olması gerekmez elinizde kamerası iyi olan telefonlar olduğunu düşünüyorsanız, en iyi şekilde nasıl fotoğraf çekilir ? sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

Telefona Tripod takmak
Eğer bu işi profesyonel şekilde yapmak istiyorsanız profesyonel fotoğraf makinelerine gerek duymazsınız. Telefon ile bu işi halledebilirsiniz. Tripod  aparatlar ile hiç bir bulanık olmadan sabitleyerek yapabilirsiniz. Bunları gece için öneriyoruz. Çünkü gündüz gün ışığında belli olmayan bulanıklar sorun olmaz. Gece ışık olmadığı için Tripod kullanmanızı tavsiye ederiz.

Telefon kamerasında ışığın önemi
Kameranız iyi olması kadar ortam ışığı da çok önemlidir. Üst tarafta ışık olan ve ışık olmayan yerde çekilen fotoğrafların farkını görebilirsiniz. Işık çok fark ediyor.

Fotoğrafa efekt verme
Bir çoğumuz İnstagram vb. sosyal paylaşım siteleri , uygulamarı kullanıyoruz. Bunlardan ayrı fotoğraf düzenleyici programlar kullanıyoruz. Burada kendi tarzımıza göre fotoğrafları düzenleyerek en iyi şekilde seçin. 

Telefona lens aparatı
Bazı telefonların lensleri değişse de bir çoğunun lens değişme özelliği yok. Ancak bazı aksesuarlar fotoğraf kalitesini yükseltebiliyor. Bu aksesuarların bazılarında uzaktan çekim için kumandalar bile bulunmakta. Bu aksesuar , aparatlar çok işe yarıyor. 
Bu anlattıklarımızın hepsi Akıllı Telefonlarınız ile profesyonel bir çekim yapmak isteyen arkadaşlar içindir. Günlük hayatta çok da önemli olmayan fotoğraflar için abartı denebilir. İyi günler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.