Plaj Kumundan Batarya

Yazar: ssusar Tarih: 21 Temmuz 2014 Pazartesi | 01:50

Plaj Kumundan Batarya

Telefonu Kumdan Şarj Etmek

Merhaba arkadaşlar bugün size ilginç bir o kadar da kullanışlı bir haber vericeğiz. Çabuk biten akıllı telefon bataryaları/şarjları günümüzün kabusu oldu.Bunun için bir çok araştırma yapan bilim insanları ilginç bir yöntem ile akıllı telefonlarımızın artık kumdan bataryaları olacak. Bu araştırmaya göre şarj süremizi uzatmamızın yöntemi kumdan faydalanmak olduğunu gösteriyor.
Kumdan yapılabilecek bataryalar veya yapılmış bataryalar şu anki kullandığımız bataryalardan bir farkı yok. Aynı lityum- iyon özelliğine sahip ancak anotlar için grafit kullanın yerine kumdan faydalanılıyor. Daha açık olmak gerekirse bu özellikler için ısıtılmış , arıtılmış , işlenmiş , tuzlanmış plaj kumu kullanıcaklar. Bu yöntem ile eğer üretilirse hem can dostu , hem çevre dostu  , hem uygun fiyata olacak.  Hem de daha iyisi normal lityum-iyon pillerinden daha fazla kullanım süresine sahip olucaklar. Bunun nedeni ise bataryada ki slikonun daha fazla gözenekli olmasıdır. Dolayısıyla labaratuvar da 3 kat daha fazla enerji yoğunluğu aktarabilmesi.
University of California ve Bourns College of Engineering  aracılığı ile geliştirilip sunulan bu piller nature.com da ki piller gibi gelecek vaadedip de hala hayata geçmeyen piller gibi. Diğer kullanışlı ama üretime geçemeyen piller gibi hali hazırda beklemekte.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.