Akilli Telefon Savasi

Yazar: ssusar Tarih: 10 Temmuz 2014 Perşembe | 10:15

Akıllı Telefon Savaşı


Merhaba arkadaşlar bugün sizlere bu üç yazılımın rekabetini ve hangisi ne kadar kullanılıyor onu açıklayacağız.  Kim düşüşte kim yükseliyor ?

Amerika lı ComScore piyasa araştırma şirketinin yaptığı araştırma ve Amerika için  Mayıs ayının yayınladığı rapora göre Amerika da Android ve Windows Phone kullanıcılarının oranlarında hiç bir değişiklik olmadığı görülüyor.

Mart , Nisan ve Mayıs kaynaklı rapora göre ABD de %4 akıllı telefon kullanıcı artarak sayısı 169 milyona yükseldi . Sadece İOS büyüme kaydedebildi. Android ve Windows Phone aynı seviyesinde duruyor.

İOS yazılımının tek üreticisi Apple ABD de cihazların %41.9 üreterek akıllı ceplerde bir numara olmayı başardı.  Samsung %27.8 ile ikinci sırada ve onları da LG , Motorola ve HTC takip ediyor.

Android yazılımı %52 lik pazar payı ile akıllı telefonlarda en çok kullanılan yazılım oldu. Mayıs ayı raporuna göre hiç ilerleme kaydedemediği gözüküyor. İOS ise ABD de %0.6 pazarını büyüterek %41.9 a yükseldi. Windows phone 3.4 ile aynı seviyede seyrini sürdürdü. BlackBerry zaten ölmüş olarak tanımlanan Symbian düşüşüne devam etti.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.