Turkiye Ar-Ge projeleri

Yazar: ssusar Tarih: 23 Haziran 2014 Pazartesi | 09:45

Türkiye Ar-Ge projeleri 



Türk mühendislerimizin harkulade çalışmaları sonucunda çıkan teknolojik cihazlar , askeri alanda gelişmeler Türkiye açısından çok önem taşıyor. Yapılan çalışmalar projeler dünyada ilk olma özelliği taşıyor.

Devletimizin büyük önem verdiği " yerli teknoloji açılımı " büyük bir ilgi görüyor. AR-GE takımına verilen maddi ve manevi destekler artırıldı. Daha gelişmiş Türkiye yolunda ilerliyoruz.


Yerli tank , Yerli gemi , Yerli piyade tüfeği , Yerli helikopter gibi birçok proje de uygulamaya konuldu. He şimdi diyeceksiniz ki hava araçlarımızın yazılımını İsrail yapıyor. Hayır artık Türkiye kendi yapıyor , yerli olarak üretimine başlananların tamamen yerli yapıyor.

Mühendislerimizin yaptığı bu çalışmaların dünyada ne eşi ne benzeri var.

TÜBİTAK'ın hazırlayıp sunmuş olduğu raporda öne çıkan cihazlar , askeri gelişimler şöyle ; Füzeye yerli yakıt konulacak , sığınak deliciler , yerli yani milli beyin ( Türk yazılımı yani ) , maden ro-botu , rayda milli sinyalizasyon ve son olarak gen şifreleme çözümü olarak açıklandı.

Terahertz devrimi nedir ? :  Uzaktan algılama olarak bilinen sistem ile bomba, silah, bıçak ve uyuşturucu taşıyan insanlar 10 metre uzaklıktan tespit edilebilecek

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.