Ana Sayfa » , » İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca Cümle Çeviri

İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca Cümle Çeviri

Yazar: ssusar Tarih: 18 Ağustos 2014 Pazartesi | 03:12


İş hayatında ve okul hayatında aktif bir şekilde kullandığımız yabancı dil için hızlı ve doğru çeviri çok önemlidir. Birçok internet sitesinde artık yaygın olarak cümle çevirileri yapılmaktadır. Kelime çevirilerinden ziyade, cümle çevirileri yapılacağı zaman dilin kurallarına uygun olarak dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar vardır.
İlk olarak İngilizce cümle çeviri işleminden bahsetmek gerekirse, doğru bir İngilizce cümle çevirisi için noktalama işaretlerine dikkat edilmelidir ve dilbilgisi kesinlikle doğru kullanılmalıdır. Günlük hayatta kullanılan kısaltmalar yazı dilinde yazılmamalıdır.
İspanyolca cümle çevirisi ve İtalyanca cümle çeviri işlemleri kurallar gereği aynı kökenlere sahip oldukları için benzer özellikler taşır. Özne-yüklem sıralaması yine çeviri yapılacak dilin kurallarına uygun yazılmalıdır.
İngilizce cümle çevirileri internette çokça sitede yaygın olarak yapılmaktayken, İspanyolca cümle çeviri ya da İtalyanca cümle çevirisi yapan güvenilir ve doğru site bulmak biraz daha zordur. Öncelikle yapılan işin kalitesini test etmek amacıyla emin olunan kalıp cümleler sitelerde denenmeli ve bu doğrultuda işe devam edilmelidir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.