Yurtdisindan telefon getirme

Yazar: ssusar Tarih: 13 Temmuz 2014 Pazar | 11:00

Yurt dışından Telefon getirme

Yurdışı telefonları rahatlıkla getirme
Merhaba arkadaşlar bugün Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için bir müjde geldi.
Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme bakanımız Lütfi Elvan , artık yurt dışından yolcular/kişiler ile getirilen telefonların IME kaydı yaptırmadan 60 gün süre ile ülkemizde yayın kesilmeden 60 gün durabileceklerini açıkladı.

Bakan Lütfi Elvan , açıklamasında , 5809 sayılı Elektronik Haberleşme kanun çerçevesinde kullanılan Mobil Cihaz kayıtları Sistemi ülkemize gelen turist veya gurbetçi vatandaşlarımız için bir çok yenilik ve kolaylık sağladığını açıkladı.
Yurt dışından gelen telefonların kayıt altına 30 gün içerisinde girilmemesi halinde yayını/sinyali kesiliyordu. Ancak Bakan Elvan , Mayıs ayı Berlin ziyaretinde gurbetçilerin bu konuda bir çok şikayetleri gözlemlendi. Bakan Elvan taleplerin doğrusunda BTK gidip Mobil Cihaz Kayıt sisteminin yönetmeliğinin değiştirilmesi doğrultusunda değişikliğe gittiğini kayıt etti.
Eskiden 30 günde kapatılması durumunda bir çok sorun çıkan bu yönetmeliği artık 60 güne çıkarıldığını ve bu sorunların kalkıcağını dile getirdi.ve şöyle devam etti ;
Yaz tatilinde özellikle tatile gelen gurbetçi vatandaşlarımız için büyük bir sorun haline gelen bu 30 günlük azemi süreyi uzatıp artık Türkiye den geçici telefon alma sorununu ortadan kaldırmış olduk. Turistlerimiz için de 60 gün süre içerisinde rahatlık ile kendi telefonlarını kullanabileceklerini kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.