Nokia Rekor Kırıyor

Yazar: ssusar Tarih: 17 Temmuz 2014 Perşembe | 02:34

Nokia En Çok Satılan Telefonu

Nokia En Çok satılan telefonları

Merhaba arkadaşlar, bildiğimiz üzere Nokia Windows işletim sistemini kullanıyor. Windows bütün bilgisayarlarda olmasa da Dünya genelinde ki %90 lık bir kısım Windows işletim sistemini bilgisayarlarında kullanıyor. Haliyle Windows akıllı telefon piyasasına atılmıştı. Peki telefon piyasasında % kaçlık kısım Windows kullanıyor? Bilgisayarda %90 lık kısım kullanırken telefonda ise %14 lük kısım kullanıyor.
Bu oran Microsoft un üst düzeylerinden Kevin Turner'a geldi.İnternet bağlantısı olan Windows Phoneler de %14 kısımlık bir kullanımın olduğunu duyduğunda bundan hiç şikayetçi değilmiş gibi görünüyor. Nedeni mi ?
Çünkü Microsoft Windows phone artık yenilikler getirmediğinden Mobil piyasasını uzun bir süre görmezlikten gelerek , akıllı telefon piyasasında geride kalan dev bir şirket aslında. %14 lük bir kısım geçen yıllara nazaran düşüşte değil aslında yükselişte olan bir piyasası var.
Doğrudan mobil üretimine geçmek için Nokia'yı satın alarak, yükseliş hızlarını arttırmayı ve payına düşen %25 e yükselmeyi hedefliyorlar.
Turner in açıklamasının devamında ise Akıllı telefon pazarında Nokia 520 aynı fiyat da ki telefonların en çok satan olduğunu da açıklıyor. Nokia 520 1 yılı aşan bir süre diliminde 12 milyon adet den daha fazla satıldığını vurguluyor.

Sizce Windows Phone mi ? İOS mu? Android mi ? 

Benim yorumum: Windows Phone güzel özellikleri iyi , Nokia telefonlarının ekranının plastik olması çok iyi ancak Windows Phone menüsü herşeyi çok karışık.

İOS , Android : 2 side bana göre çok iyi ama güvenlik olarak İOS daha iyi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.