Laptop bataryasi nasil kullanilmali?

Yazar: ssusar Tarih: 9 Temmuz 2014 Çarşamba | 02:54


Laptop batarya ömrü uzatmak

Bir çok bilgisayar yani laptop kullanıcısı laptop'u aldıktan 1 yıl sonra sadece bataryası 15 dakika dayandığından şikayetçi olur. Bu sorun bir çok yanlış bilgi bir çok yanlış kullanım dan kaynaklanır. Eğer tavsiyelerimize uyarsanız pilinizin ömrü en fazla 1 saat kısalacaktır ki buda normaldir.

Laptop'unuzu her gün kullanıyorsanız pilinizi tamamen şarj etmelisiniz ve o gün şarj'a takılı halde kullanmalısınız. Bir çok kullanıcı %50 şarj olup da bilgisayarın kapanmasından ve tekrar şarj a takılınca şarj % 0 dan başlamasından şikayetçidir. Bunları düzeltmen için size bir örnek ile açıklayalım..



ÖRNEK :

Akşam şarjınızı doldurup kullanacağınız sabaha kadar şarj da bırakın eğer ertesi sabah kullanmayacaksanız şarj tam dolduğunda şarj dan çıkartın. Kullanıyorsunuz varsayalım. Sabah bilgisayarınızı açtığınızda pil den yani şarj a takmadan kullanın. Bilgisayarınız şarj uyarısı verene kadar pil den kullanın. Pil şarj uyarısı verdiği anda şarj a takın, ve akşam bilgisayarınızda işiniz bittiğinde kapatacağınız zamana kadar şarj takılı kalsın. Ertesi sabah şarja kadar şarj da kalsın ve ertesi sabah şarj dan çıkartıp tekrar pil den kullanmaya başlayın. Eğer çok güç yani enerji harcayacak işleriniz var ise yani şöyle söyliyeyim mesala bişeyler yapıyorsunuz bilgisayarınızın şarj ı bitti kapandı. Uyarının farkına varamadınız. ve yaptığınız işler boşuna gitti. Bu şekil işlemlerinizde de hemen şarj takmayınız ! Bu işlemleriniz için batarya dengele yici programlar mevcut. Size büyük bir destek ve bataryanı za destek sağlayabilir. Örnek program " BatteryCare " programı vardır. Türkçe dil desteği mevcut.
Demem o ki düzenli şarj ve kullanım batarya ömrünüzü kısaltmaz.

Eğer bu tavsiyelere uyarsanız 2 yıl sonra 8 saat lik pil ömrünüz sadece 6 saate düşecektir.Ancak karma şekilde yani tak çıkar tak çıkar şeklinde yaparsanız 8 ay sonra 5 dakikaya kadar bile düşebilir.

Son olarak bilgisayar pillerinin patlama riskleri de vardır. Düzensiz şarj da görülmektedir. Eğer düzenli şarj ederseniz bu sorunuda kat kat azaltmış oluyorsunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.