Elektrikli Otomobil Geliyor

Yazar: ssusar Tarih: 30 Aralık 2013 Pazartesi | 17:58

Elektrikli Otomobil 

İlk Elektrikli Otomobil

İlk kez ön ayak olan Londra şehri elektrikli taksi üretimine başladı.

İlk kez İngiltere'nin Londra şehrinde başlatılacak olan bu uygulama ufak bir bölgede yolcu taşımacılığı yapılacak olan elektrikli taksi ne kadar iyi sonuç vereceği merak ediliyor.

Londra toplu taşımacılıkta dünyaya örnek olmuş bir şehirdir. Gerek metrosu ile gerek kara yolu taşımacılığı ile bu zamana kadar bütün ülkelerin taşımacılığına katkıda bulunmuştur. Şimdi elektrikli taksi devrine geçmeye hazırlanan Londra şehri geri sayıma başladı.

Metrocab adlı bu elektrikli araç saatte 120 km hıza ulaşabiliyor. Ecotive ve Frazer-nash research ortaklığı ile üretilen bu elektrikli otomobil 2014 girildiği anda yani 1 Ocak tarihinde Londra sokaklarında yolcu taşımacılığına başlayacak. Londra halkı ise bu uygulamaya çok sevindi. Nedeni ise böyle gelişmiş teknoloji ye şehrinin ilk adımı atmasına çok sevindiler. Ecotive nin 2016 projesine göre bu elektrikli otomobil' leri bütün ülkeye kullanılabilir hale getireceklerini açıkladılar.

3 yorum:

  1. çok değişik doğrusu

    YanıtlaSil
  2. Her geçen gün artan petrol fiyatları ve azalan petrol rezervleri için çok iyi bir gelişme diyebilirim. Ama elektrik enerjisi üretimi için kullanılan kaynaklarında bir sonu var. Dünyayı bu kadar hızlı tüketmeyi bırakmamız gerekiyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kaynaklar azalıyor. Gelecek nesilleri de düşünmemiz gerekiyor.

      Sil

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.