Gelecegin Teknoloji Olan 3D Yazıcı

Yazar: ssusar Tarih: 10 Kasım 2013 Pazar | 15:34

3D Yazıcı Araştırmamız.

Merhaba Arkadaşlar son aylarda haberlerde ve internet ortamında çok konuşulan 3D yazıcı son durumlarını sizin için araştırdık.


Bu teknoloji ile silah üretilebilecegi ortaya çıktıgından beri kamuoyu kaos lar meydana gelse de çok çok işimizi kolaylaştıracak olan bu 3D yazıcılar birçok ürünü evimizde üretebilecegimiz anlamına geliyor. Bana sorarsanız bana göre 3D yazıcıların çıkması daha kötü oldu çünkü teknoloji ile insan tembelleşti ve birde bu geliyor insanımız artık alışverişe dahi gitmeyecek :) iyice tembelleşecegiz. 

Yüz yılın teknoloji 'si olarak bilinen 3D yazıcılar ABD'de  Rice Üniversitesi , Harvard ve MİT'nin bulundugu birçok üniversite bu teknoloji ile neler yapılabileceginiz araştırabilecekleri labaratuarlar kurdu. Büyük özel firmalar ve şirketler 3D teknoloji sini kullanmaya başladı bile.

3D Teknolojisi ile canlı hücrelere sahip insan kulağı , oyuncak , anahtar , tornavida , müzik enstrümanları gibi birçok şey rahatlık ile üretilebiliyor.  Uzmanların açıklamasına göre ileride geliştirilecek büyük yazıcılar ile çok katlı binalar bile yapılabilecegini öngörüyor.

Lawrence Bonnasar , geliştirdigi canlı hücreleri 3D teknolojisi sayesinde bir araya getirerek canlı bir kulak üretmeyi başardı.


Bir Evi 20 saatte yapmak artık mümkün olabilecek.

Güney California üni. Endüstiri ve sistem müendisi olan Behrokh Khoshnevis sıfırdan bir ev yapabilmek için 3D yazıcısı üzerinde çalışmalara başladı. Behrokh 3D yazıcı ile duvar örmeyi başaran Mühendis 20 saatte bütün bir ev yapabilecegini belirtti.

Bununla birlikte olarak evinizde kullanabileceginiz basit ama işe yarar ev araç , gereçlerinizi evinizde üretebilirsiniz. Mesala ; kapı kolu , musluk başlıgı , bardak , ayakkabı , terlik gibi ürünler. 

New York da kurulan MarketBot adlı şirketin ürettigi 3D yazıcılara sahip olmak için 2200 ile 3 bin $ arasında bir para ödemeniz yeterli. 3D tarayıcılara ise 1400 $ civarında ödemeniz yeterli olucaktır.

Sizce Bu Teknoloji Faydaları nelerdir?
Zararları Nelerdir?


Sinan Susar
gunceltekno.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.