Ana Sayfa » , , , , » Telefonun 2 yaş altı çocuklara Zararı ( Araştırma )

Telefonun 2 yaş altı çocuklara Zararı ( Araştırma )

Yazar: ssusar Tarih: 28 Ekim 2013 Pazartesi | 16:00


ABD’de yapılan bir araştırma, çocukların henüz tam cümleler kurmaya başlamadan önce mobil cihazlarla oyun oynamaya, video izlemeye veya içeriklere bakmaya başladığını gösterdi. 

Araştırmada 2 yaş altındaki her 5 çocuktan neredeyse 2’sinin mobil cihaz kullandığını ortaya koydu. Aynı yaş grubu için 2011’de yüzde 10 olan oran, 2013’te yüzde 38’e yükseldi.. 8 yaşına erişen çocukların yüzde 72’sinin, o güne dek en az bir mobil cihaz kullandığını gösterdi.

Mashable sitesine konuşan Common Sende Media CEO’su Jim Steyer, “Dijital jenerasyonun geldiğine dair en büyük işaret” yorumunda bulundu. 

0-8 yaş grubu çocukların akıllı telefon veya tablet bilgisayar kullanma oranı da geride kalan iki yılda 3 katına çıkarak, günde ortalama 5 dakikadan 15 dakikaya ulaştı. açıklayan araştırma gelişim sorunlarına neden olabilecegini açıkladı.

Amerikan Pediatri Akademisi, 2 yaş altı çocuklar için mobil cihazların yasak olması gerektiğini savunuyor. Steyer ise dikkatli olunması halinde cihazların eğitim amaçlı kullanılabileceğini ifade etti.
Steyer, çocukların ekran bağımlısı haline gelmeyerek mobil cihazları eğitim amaçlı kullanmalarının, ailelere bağlı olduğunu vurguladı. Ayrıca bizim küçüklügümüzde 10 yaşına kadar telefon ne onu bilmezdik :) 
Yorum yapmaktan çekinmeyin. 
Saygılar.

1 yorum:

  1. telefon kullanımı 2 yaşına kadar düştü mü ya vay be

    YanıtlaSil

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.