Ana Sayfa » , » Web Tarayıcınızı Daha Hızlı bir hale getirin..!

Web Tarayıcınızı Daha Hızlı bir hale getirin..!

Yazar: ssusar Tarih: 11 Nisan 2013 Perşembe | 12:47


Giderek yavaşlayan web tarayıcınızı hızlandırmak için ipuçları...! 

İnternet dünyasında gezinirken yavaş tepkiler veren tarayıcalar çok sıkıntılı olabiliyor insanı sinir edebiliyor :) . Sekmeler arasında hızla geçmek, sayfaları akıcı bir biçimde kaydırmak ve siteleri hızla açmak için yapabileceğiniz en etkili değişiklikler arasında bağlantı hızınızı yükseltmek, RAM ve işlemcinizi yükseltmek gibi çözümler var.
Bu yazımda ise size hızlandırmak için ipuçları verecegim.  Yöntemleri sizin ile paylaşmak istiyorum.

Kullanmadıgınız Sekmeleri kapatın.
İnternette gördügünüz ve yeni sekmede açtıgınız sonra bakarım dediginiz seklemeler varya işte onlar :) Onlar yani her sekme tarayıcınızın kullandıgı RAM miktarını arttırdığı için bir noktadan sonra bilgisayarınızda yavaşlama hissedeceksiniz. Her defasında yeni bir sekme açmak yerine , yer imlerine yerleştirerek sonra bakabilirsiniz.

Web Tarayıcınızın ön bellegini temizleyin .
Belirli aralıklarla ön belleği ve tarayıcı geçmişini temizleyin. hız artışı sağlanabilir.
Ön bellek ziyaret ettiğiniz web sitelerindeki ögeleri bilgisayarınıza kaydederek Neden kaydediyor diye sorarsanız o siteyi tekrar açtıgınızda hızlı olabilmesi için kaydediyor.Ön bellek belli bir boyuta geldiginde siteyi bilgisayarda ararken yavaşlama olabilir.

Temizlemek İçin :

Chrome'da ise anahtar simgesine tıkladıktan sonra Ayarlar > Gelişmiş ayarları göster yolunu izleyin ve "Tarama verilerini temizle..." düğmesine tıklayın.

Firefox'ta Araçlar > Seçenekler altında Gizlilik sekmesinde geçmişinizi, çerezleri, ön belleği ve diğer öğeleri temizlemeye yönelik seçenekleri bulabilirsiniz.

İnternet Explorer Kullanıyorsanız onun bir çaresini bulamadık daha :)

Dns ayarlarını değiştirmeyi deneyiniz. 

DNS sunucunuzun isteklere geç yanıt vermesi , sitelerin yavaşlamasına sebep olabilir. Dns ayarlarını değiştirmek için ise Win 7 için Ağ paylaşım merkezine giriyoruz. Kablosuz Ağ Bağlantısı ..... Seçeneğine tıklıyoruz. Sonra Özellikler sekmesine.Açılan pencereden İnternet Protokolü sürüm 4' e 2 defa tıklayınız.
ve 2. seçenek yani DNS sunucu adresini otomatik al seçenegi işaretli olan kısımı Aşağıdaki DNS sunucu adresini kullan seçenige tıklıyoruz ve Altta gösterdigim fotoğraftaki gibi yapıyoruz .
Hepsini Uyguladıgınız halde İnternette daha hızlı gezinebilirsiniz :) 

1 yorum:

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.