Ana Sayfa » » Çin Amerika'nın Ayağını Kaydırdı

Çin Amerika'nın Ayağını Kaydırdı

Yazar: Unknown Tarih: 1 Nisan 2013 Pazartesi | 17:38

Biliyorsunuzdur,Takip Edenler İyi Bilir Amerika'nın Üretmiş Olduğu Bilgisayar Ve Laptopları Hem Maddi Bakımdan Bütçeli Olup Hem de İyiye Yakın Sunumlar Yapmaktadır. Fakat Çin,Bu Durumada El Koyup Ulusal Teknolojileri Üniversitesi’nde Tasarladığı Tianhe-1A İsimli Süperbilgisayar Şu An Tianjin’deki Ulusal Süperbilgisayar Merkezinde Kurulmuş Ve Amerikalı Üreticilerin Ayağını Kaydırmıştır. Teknoloji Bakımından Ülkemiz Gelişmese de Çin ve Özellikle Japonya Gibi Belli Avrupa Devletleri Teknoloji Açısından Yeni Devrimler Yapmaktadır... Bu Bilgisayarın Bir Diğer Önemli Noktası İse,Diğer Bilgisayarlardan Büyük Miktarda Büyük Olması.Gelin Bu Bilgisayarın Özelliklerini Yakından Tanıyalım;

Diğer Bilgisayarlardan Önemli Özellikleri Şunlardır:
-> 7.168 Nvidia Tesla M2050 GPU ve 14.336 CPU’yu birleştiren bu bilgisayar devasa paralel işlem yeteneklerine sahip.
-> AMD Opteron-temelli Cray XT5 Jaguar artık ikinci sıraya düşmüş durumda. Üstelik ekran kartı grafik işlemcilerinin kullanımı sayesinde 2.507 petaflop işlem gücünü sağlamak 12MW yerine 4.04MW elektrik tüketiyor.

Kısacası Özetlersek,Bu Bilgisayar Şu Anda En İyi Konumda Duran Bilgisayardır.Daha Araştırma Yapan Yöneticiler Piyasaya Ne Zaman Sürüleceği Hakkında Henüz Bir Bilgi Paylaşmadı.

Konu Hakkındaki Görüşlerinizi Lütfen Yorum Yapınız.
İlginiz İçin Teşekkürler...
                                                                                    Saygılarımla...

2 yorum:

  1. Başka özelliklerini paylaşırmısınız ???

    YanıtlaSil
  2. "Teknoloji Bakımından Ülkemiz Gelişmese de Çin ve Özellikle Japonya Gibi Belli Avrupa Devletleri Teknoloji Açısından Yeni Devrimler Yapmaktadır" Çin ve Japonya Avrupa ülkesi değil.
    ",Diğer Bilgisayarlardan Büyük Miktarda Büyük Olması" cümlede bir gariplik var sanki.
    "Daha Araştırma Yapan Yöneticiler Piyasaya Ne Zaman Sürüleceği Hakkında Henüz Bir Bilgi Paylaşmadı" bu cümlede de bir gariplik var, ayrıca süper bilgisayarlar , asla! piyasaya sürülmez.
    İyi çalışmalar , kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.