Kan Testi ile Ölüm Vakti Belli Oluyor

Yazar: ssusar Tarih: 18 Temmuz 2014 Cuma | 02:00

Kan Testi ile ölüm vakti bilinebilir mi?

Kan testinde neler çıkar

Finlandiya merkezli bir Moleküler tıp enstütüsü  araştırma grubu başkanı Bilimadamı Dr.Johannes Kettunen ve 5 kişilik bir kadrosu 5 yıl içerisinde ölme ihtimalini test eden bir kan testi keşfetti. 

Bizde müslümanlığa göre kimsenin ölüm zamanı belli olmaz. Kader denir. Büyüklerimizden böyle duyduk. Ama böyle bir şey olacağı kimin aklına gelebilir di ki ? Bu araştırma grubu artık bu soruya yanıt bulma yolunda.
Araştırma grubu kanda ki 4 değerin ölüm vaktini belirleyici unsur olduğunu söylüyor. Araştırma şöyle gelişti ; Sağlık sorunu olmayan 17 bin kişi kan testi yapıldı, 5 yıl boyunca bu kişiler takip edildi. Takip süresi zarfında bu kişilerin 700 ü kalp krizi , kanserden veya bu çeşit hastalıklardan vefat etti. Ölenlerin hepsinde 4 değerin aynı olduğu saptandı.
Sonuç olarak 4 değere bakılıp bir insanın ölüp ölmeyeceği anlaşılabiliyor.
Bu değerler şöyle adlandırılıyor ; albumin, alfa-1 asit glikoprotein, sitrat ve düşük yoğunluklu lipoprotein bu dört değere bakılarak Bilim insanları ölüp ölmeyeceğimizi anlaşılabileceğini açıklıyor.
Bu araştırma bilim dünyasını 2 ye ayırmış durumda. Bir tarafta kan testi ile ölüm zamanımız belli oluyor , diğer tarafta bilim insanları ölümsüzlük üzerine çalışıyor .
Bu araştırma için Erzurum Teknik üniversitesi Molekülek biyoloji bilimi başkanı ise şunları söylüyor ;
Şu andaki testler ile bile ne hastalığına yakalanabileceğimiz saptanabiliyor. Hatta ufak yaşta yapılan DNA testi ile bile ne tür hastalıklara yakanabileceğimiz bilinebiliyor. Kanser hastalıklarında bile doktorlar hastaya senin az bir ömrün kalmış dese ne değişiyor daha kötü oluyor insanlar. Bunun tek faydası ise şu hastalıklara tedbirli davranmak olabilir. Son olarak ölümü engelleyecek bir etken olmadık dan sonra insanın ölümü bilmesi ne fayda edecek hele bu konuda hiç bir şey yapamıyorsa diyerek açıklamasını bitirdi.

Siz bu araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Kan testi ile ölüm tarihi 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yapmayı Lütfen Unutmayın.

Ne Aramıştınız ?

Blogger tarafından desteklenmektedir.